nurinkhairi: Bandar Damai Perdana property price

21 August 2012

Bandar Damai Perdana property price

21 August 2012
Over the past week just before this Raya week we have been busy, bukan busy persiapan raya tapi busy mencari rumah. Seperti tahun lepas, persiapan Raya kami as a small family tambah pulak apartment ni bersepah sebab tengah pindah keluar, sangat sederhana.

So on the first day of Raya after all the makan-makan, kami sambung pencarian rumah di bahagian southern Klang Valley. Kami nampak ada iklan tentang Bandar Damai Perdana, so without online research, we thought we could give it a try dan kami pun menuju la ke sales gallery. Memang dekat dengan rumah my parents.

I am narrating this based on my Husband's nyer story. I dengan Aisyah tak keluar ke sales gallery sebab hujan lebat sangat.

  • Rumah 2-storey terrace, 24' x 75' - besar la ni..
  • Harga rumah intermediate RM 800K - ok lagi la, tapi dah kira mahal la. Ni macam above average.
  • Harga rumah end lot tak ingat
  • Harga rumah corner lot RM 1.6 M - yang ni Husband memang blurted out "what da heck??!!"
OK memang tak pernah aa tengok lagi harga rumah corner lot 2x ganda daripada intermediate lot. Yang shabby gila tu sebab salesperson tu punya alasan: "because we have a balcony" and "it has extra 20 feet land" . Alasan tak masuk akal langsung, semua corner lot memang macam tu *geleng kepala*

Oleh itu kami meninggalkan kawasan jajahan Cheras dengan perasaan yang agak bewildered dan bengang. 

Nah ni brochure rumah.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...