nurinkhairi: Baby Fair at CMC Giant Taman Connaught

17 December 2012

Baby Fair at CMC Giant Taman Connaught

17 December 2012
For the first time since being a mommy, saya telah join para2 ibu yang lain, crazy over baby sales. Selama ni baca dalam blog je. Hari Jumaat lepas I was on leave with Husband, nak bawk Aisyah for her immunisation, lepas tu nak hantar my Little Bean sterilizer untuk repair, which is still under warranty. Kebetulan tempat yang I nak pergi tu was CMC Center dekat je dengan my house, and kebetulan pulak Husband nak beli walker for little Aisyah. Terus I cakap yang I saw a bunting while on my way to work, ada warehouse sale discount up to 80% kat tempat yang sama. Walaupun tempat dekat je, tapi tak pernah lagi singgah CMC Giant.

Tempat nya kosong je..banyak kedai tapi waktu kami sampai 11 am, semua kedai belum bukak lagi. Hantar sterilizer tu pun kat Childhood Basic Marketing Sdn Bhd. Rupanya diorang la yang organse fair tu. I imagined hall yang besar and banyak barang..tapi tengok2 ala seciput nya 'warehouse sale' dia.. Tapi tak sangka best betul deal dia.

Tempat pertama dituju sudah tentu la longgokan walker. Little Bean walker yang original price RM 299.90 dapat RM 130. itu yang high range punya.. yang xde adjustable heights was RM 100. Macam biasa la lepas balik I pegi bloghopping tengok blog lain punya review..I terjumpa blog ni.. Motherhood Journey


Lepas tu kasik Hubby baca. And tiba2 dia kata "Ey tu gambar you!" Haha and I realized blogger ni telah menangkap gambar yang kebetulan ada I sekali, dengan rakusnya memilih walker while showing to Hubby (with Aisyah) kat bawah for approval. Ye aa..kalau lambat sure cepat disambar orang. There was one Bright  Starts punya bouncer, harga sebenar dalam 400+ was sold for only 150..tapi dah lambat last 2 units dah kene amik orang, so I wouldn't wanna miss buying a walker here. Padan aa I cam nampak ada orang snap gambar with an ipad or something..hehe Ms Nur I tag gambar I kat sini ye..

Kami tak dapat jumpa high chair. Only from that blog I found out that there were high chairs tapi by 10.30 camtu dah sold out.. Sale bukak pukul 11 and yet..? And I also learnt that sale ni is twice a year..so I am definite that I will come again for the next one.. I beli walker yg ni..


And also Fisher Price punya kereta mainan.. RM 50 je..from original price RM 160.. 


It was a very good deal. In a way I was glad I tak beli terlau banyak barang. I wil definitely come here again haha. I resisted Husband's wanting to buy a bumbo seat, a strap-on baby chair (sbb the deal wasnt so fantastic) and a few more toys. And only walked out with two items :)

The better thing, besides the walker being a steal, is Aisyah suka sangat with this toy. She will get distracted with all the fancies atas walker tu, belek2 semua benda. Definitely mama Aisyah won't be complaining cos she has more hands to do more work :)

1 comment:

  1. Hello babe! So is that ur pic? sorry ambil gambar without permission hehehehe so keep in touch k!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...