nurinkhairi: Buying A Luggage Bag

26 December 2012

Buying A Luggage Bag

26 December 2012
I was shopping for luggage bags recently. Will be going to US next year..should buy a huge bag to accomodate all the shopping spree yg akan dibuat nanti..

This time sbb dh keje dan ada la cukup duit, memang aim untuk beli beg yg berkualiti n at the same time, classy dan affordable. Dah serik beli beg pink yg murah dan cpt rosak =.=

Which type would u buy? Hard shell or soft bag? I opted for hard shell.. Tengok ini beg..



Ada keburukan hard shell ni..
1. Prone to pecah kalau org angkat luggage x careful
2. Takboleh expandable so kene hati2 xboleh terlebih kang x muat..

Kebaikan..
1. In terms of security, susah bag mcm ni can be tampered by org jahat. Tp yg ni applicable kalau lock cmni la, bkn jenis zip



2. Tak koyak, tak berbulu.. But i guess kalau beli beg kain yg kualiti tggi mungkin it wont koyak jugak kot..i dont know..

3. More stylish! I think this was the main reason why I bought a hard shell..look at how shiny it is.. N purple!

Interior..



I bought it at Sogo, brand Beverly Hills. Harga RM 320 from normal price 799. Sgt berbaloi. Oh bag, you n I will travel places :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...