nurinkhairi: Kerana Sebatang Aiskrim...

18 January 2013

Kerana Sebatang Aiskrim...

18 January 2013
One time haritu I ada lalu convenient store dekat KL Convention Centre level Lower Ground dia.. For those yg mmg dah biasa, Conv Centre mmg itu je convenient store yg ada, next to sink tmpt cuci tangan (sbb dkat dgn foodcourt). Tiba2 ter-craving dengan aiskrim cone, so Impulsively la, I went inside wanting to buy..

Survey2 harga dia, of course la KLCC kan sume barang mahal. Ice cream yang ini rasanya kat kedai biasa RM 2.80 je. Kat sini dia tutup harga standard aiskrim tu, pastu dia tulis RM 3.20. I was thinking, fine xpela craving punya pasal. Lebih 40 sen pun xpe la kot.

Then I went to counter, the lady cakap, "3.50 kak". Helloooo..
"Situ dia tulis 3.20" and pegi blk dkt tmpt ice cream and cek. "Memang dia tulis 3.20"
"Tapi bos saya dah naikkan harga" cashier tu ckp
I pun x puas hati aa, so I cakap balik "mana boleh u naikkan harga tapi u x tulis pun. At least update la so people are informed!"
Nasib baik dia mengalah n bg je 3.20

Bukannya kedekut, jauh sekali. Tp bukan ke peniaga kena display harga yg betul or displaykn harga or else risk kena saman?

But the other thing yg menimpa was that ice cream dia cam yg dah lama punya.. Cam keras, rasa pun dh kurang, kon dia pun x serangup.. I guess sbb tmpt2 camni turnover brg slow sket.. Siapa nk beli ice cream 3.50 when everywhere else is 2.80!

Taknak beli kt kedai tu lagi

Postscript:  Now I remember, kedai tu nama Pusrawi Shoppe, kat KL Convention Centre

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...