nurinkhairi: Makan di Gobo Chit Chat Traders Hotel KL

18 May 2013

Makan di Gobo Chit Chat Traders Hotel KL

18 May 2013
Akhirnya selesai training selama 2 minggu, training yg buat dekat bangunan ofis jugak. Selama 2 minggu tu la tak pernah belanja untuk makan langsung! The organizer was feeling slightly generous this time..sbb selalunya kalau in-house training lama2 gini, mkn free hanya setiap hari Rabu...

Jadi kami memang patronage tetap Gobo Chit Chat kat Teaders Hotel for that whole 2 weeks. To me, makanan dia best n has an extensive range. Much better than 10-on-Call KL Convention Centre yg dekat situ.

Staff dia friendly, sampai to the point yang u sampioa kat lobby, dia nampak muka u (dah tau dah muka pegi Gobo Chit Chat), tekan lift untuk naik, jemput u masuk lift, bawakkan sampai atas, and persilakan u keluar lif. Agak annoyed gak aa (in a weird way, agak rasa annoyed haha), takde la tiap hari, dalam 1-2 hari je camtu.

Anyway, nak share makanan dia yang ada. Ada suratkhabar kata, amik gambar makanan ni simptom orang sakit mental. Wtf??

Bahagian seafood. Ada sushi, byk jenis tempura, udang galah etc. 

Ni bahagian mee. Ada pelbagai jenis mee yang ada, from bihun, to mee kuning, kuetiaw, maggi pun ada. Condiments dia pun ada banyak setiap hari tak .. Sup mee ada sup ayam, kari dengan udang 
Ni bahagian main course. Ada dua row main course, makanan dia memang selalu tukar2 tiap hari..for the whole 2 weeks ada 2-3 je makanan yang recycle. Antara my favourite ialah ikan dory dengan ayam masala..yumm!
Bahagian appetizer. Yang ni byk recycle jugak.. selalunya ada keropok lekor, pizza, bolognese pie. shepherd pie, sotong goreng..


Aiskrim section dgn other dessert..ada kek, marcapone, macaroons..choice dia byk!  Sometimes ada chinese pancake, apple pie, pisang goreng
Dessert lagi. Ada chocolate fountain, marshmallow, dried fruits..yang ni tak tukar2 same je..
Yang tak amik gambar ialah bahagian sate..dengan satu lagi row main course.

Dia kasik minuman complimentary satu gelas. Kalau nak air refill, kena bayar lebih..kalau taknak bayar lebih, air kosong je la.. Harga buffet tak tau aa..mungkin dalam RM 80-100 jugak kot, ntah ler..tapi dengar2 kalau corporate rate dapat RM 58..




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...