nurinkhairi: Pullman Hotel Putrajaya

13 May 2013

Pullman Hotel Putrajaya

13 May 2013
Blogging about my visit to Pullman Hotel, Putrajaya last January. Company had an Away Day..basically agenda was ada sharing of safety credo for the year and teambuilding. Tu untuk session siang.

Malam pulak we had a dinner with costumes.. The theme was "Dreams", basically about what you dreamt of becoming. Quite a lot of ppl came dressed as snow white la, batman, pocahontas.. Me? I takde keje nk menyewa costume beratus2.. Kat the weld bukit bintang or kat plaza sentral adalah tmpt biasa kitorang menyewa costume.. Plg murah pun baju dlm RM 120 gitu.. Tak kuasa ah.

I just borrowed my sister nyer lab coat, pastu my husband nyer stetoscope dgn name tag. Tadaa.. Jadilah seorg doctor.. That was basically my childhood dream job kan, tapi bersyukur la sangat tak jadi doktor..I would lead a miserable life.


Pullman Putrajaya was a nice hotel.. concept was nice sbb its an open hotel concept. Takde la cam gelap dlm bangunan.. Tp nak pegi satu blok ke blok lain jenuh sket la nk berjalan.

Bila bas berenti kan dekat depan entrance (without having to go to the parking lot), the hotel view was beautiful.. rasa cam kat China or Japan or somethin.. Tengok tangga dengan konsep bangunan dia..







I brought my mum n daughter. Kalau tak bawak my daughter, ni la first time I akan berjauhan dengan dia. Tak sanggup la.. lagipun dekat je. Alkisahnya, mula2 receptionist tersilap kasik bilik yg dah ada org duduk. Bila nak bukak kunci bilik tu, tak boleh. Panggil bellboy tolong bukakkan, rupanya bilik tu ada orang kat dalam. Tunggu punya tunggu, I dah dapat kunci baru..I rasa dia dah upgrade my room (even though they did not tell), sebab bilik dia besar! Rasa cam executive suite kot.

Ni bahagian depan kanan bilik..sebelah tv
View dari pintu masuk
Pandangan katil dan tv
Shower, ada cermin besar dengan mirror punya sill lagi..terbaik

Bathtub..sayangnya tak dapat digunakan.
Bidet. Tak paham aa kegunaan bidet ni kat negara cam Malaysia
View shower punya cubicle dengan toilet. Pintu2 tu tak boleh kunci, boleh tutup je 


Bathtub yang nampak elegant

Pullman ni sesuai untuk company event sebab tak ramai tourists.. mostly yang datang sini pun adalah company staffs dengan diplomats.. Tempat spa dia pun cam nice. Ada sauna berbayar dengan sauna free. Kalau nak datang for vacation, maybe orang yang jauh2 jelah..but putrajaya can be completed in less than half a day. 

Satu yang tak best pasal tempat ni ialah makanan.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...