nurinkhairi: Survey Periuk Nasi Kecil untuk Travel

02 June 2013

Survey Periuk Nasi Kecil untuk Travel

02 June 2013
Untuk ke US nnt, cadangnya nak masak nasik sendiri dan bawak bilis sambal kering. Makanan halal dengarnya susah nk jumpa kt area Houston tu..except for a couple of restaurants.. One of them nama Bismillah. But I think mungkin berguna utk bawak periuk nasik memandangkan takkan tiap2 hari nk keluar mkn, and Aisyah may want to eat bubur2 ke.. Tapi I'm glad makan is claimable (business trip)

Last week we went to a few places utk survey periuk nasik kecik.. Pegi ke Giant Cheras dan periuk nasi yg paling kecil was 1L..i know there is a smaller periuk. I used to have this yang boleh muat 2 pot je, but before I left UK, I threw it away (nyesal..)

Ni yang paling murah kat Giant, tgh sale smpai smlm..


Dekat Jusco Midvalley pun sama, harga lg mahal n takde yg kecik drpd 1L. Also went to Carrefour (Aeon Big) Midvalley pun takde yang berkenan sebab yang paling kecik pun 1L.

Finally, surprisingly, we found our desired periuk nasik kat kedai nama TF Temerloh (kat Temerloh, of course)..of all places.. My husband jumpa yang 0.6 L punya, harga pun ok. Tp brand Midea.. dont really care about the brand kot, the lesser the brand is the bttr kot..sbb takut nnt byk sgt bershopping, ntah2 terpaksa buang kt airport huhu. Harapnye tak la..





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...