nurinkhairi: Bantal Leher / Neck Pillow untuk Travel

11 July 2013

Bantal Leher / Neck Pillow untuk Travel

11 July 2013
Tempoh hari sebab saya naik flight dgn baby, dan memikirkan yg saya akan duduk kejung je dgn baby sebab susah nak baring atau betulkan position agaknya, terasa patut invest sikit untuk keselesaan.

So..kami beli, well takde beli apa2 pun..neck pillow je punn..




Kat Mid valley ada satu kedai kat level LG (level yang byk kedai makan tu), kat depan2 kedai dia ada display neck pillows banyak. Kat situ jual satu RM 39.90.
Kami pergi ke Carrefour untuk survey mana tau situ ada lagi murah. We found neck pillow brand American Tourister, tapi harga mak oi mahalnya.. RM 55 untuk satu bantal. Nk beli dua dah RM 110

Tapi what made it special waa because dia ada cangkuk.. I thought cangkuk dia akan sgt useful untuk gantung kat beg semasa kat airport mengangkut bag.

Memang betul, senang nak sangkut dan tak perlu pegang, di kala beg yang begitu banyak dan baby lagi. Traveller lain yang saya lihat semuanya sangkut kat leher.
Kemudahan lain sebab neck pillow ni boleh convert jadi bantal kecil. Cuma buka zip dia dan bentukkan jadi bantal. Berguna bantal tu rupanya, untuk sendal my little Aisyah dalam stroller waktu tidur dia, dalam flight sebagai extra pillow untuk dia anytime that we did not use it, dan yang penting, sebagai kusyen baring dia semasa
menyusu dalam our kereta sewa.
Tapi tu lah..kami sebenarnya bayar extra RM 30 lagi untuk dua bantal, untuk dapat cangkuk dan convertible bantal. But it's still quite worth it..





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...