nurinkhairi: Cerita Toilet Mat Saleh Pun Nak Tulis Jugak Ke??

12 August 2013

Cerita Toilet Mat Saleh Pun Nak Tulis Jugak Ke??

12 August 2013
Sambil aku tengah belek2 handphone ni, terjumpa gambar yang aku amik dalam toilet waktu aku kat Houston, US haritu.




Err..gambar pintu je pun..pintu toilet pulak tu.

Tapi ni gambar close-up..ko perasan tak apa aku perasan??
Pintu toilet dia jarang/renggang.




Yang ni dalam training centre aku. Can you imagine perasaan aku tiap kali nak pegi toilet? Asyik cautious memanjang, takut ada orang ternampak dari celah2?? Wehh..aku benci betul. Memang everytime aku masuk sini aku amik cubicle yang second dari paling hujung so that orang tak lalu sangat.

Dahla bahagian bawah cubicle ni pun tinggi.. selalu kat Malaysia yang bhgn lantai sama ada tutup terus atau rendah kan..

Anyway, aku ingatkan toilet tu je tau. Until Hubby told me the same thing in men's toilets in one of the shopping malls we went.
Actually kat semua tempat kami pergi thereafter.

Dia yang bagitau dulu pasal pintu tu, I did not mention it first pun.

Lagi satu, ada satu hari tu aku terlupa bawak pad (kebetulan tgh period) pastu atas counter sink dalam toilet tu ada satu bakul ini..




I noticed yang belah kiri tu was the sanitary pads, tapi musykil sekejap benda apa kat sebelah kanan tu. Tampon rupanya..I dont think the last time I saw a tampon, rupanya gitu haha.

Setelah beberapa hari aku perasan sanitary pads takde tapi tampon ada je..actually coz aku yang tibai pad tu hahaha. (kes pad habis and tak sempat pegi Walmart supermarket).

Teringat my colleague yang advise bawak pad siap2 dari Malaysia sebab kat sini lebih senang jumpa tampon daripada pad.

Anyway, aku still tak paham kenapa pintu toilet kena buat jarang2. Hmmphhh

2 comments:

  1. Betul. Suma toilet kt mana2 gitu. My husband ckp sbb nak elak kes jenayah la. so xleh la buat apa2 termasuk bunuh etc kt toilet. Tu kata husband la sbb dia penah study sana, n dia pun penah tkejut gak la. diorg xmalu even xpakai apa2 bila kt shower room huhu.

    Pasal pads tu pun betul. Pening cari jap sbb minta ngan hotel dia bg cmtu je. Terus husband lari ke walmart sbb tepi hotel kami je walmart :)

    ReplyDelete
  2. Oo, haritu ada agak2 jugak dengan Husband, kami dah teka la sebab nak elak jenayah rupanya betul..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...