nurinkhairi: Kat Mana Nak Beli Label Maker Epson Yang Murah Ni?

30 August 2013

Kat Mana Nak Beli Label Maker Epson Yang Murah Ni?

30 August 2013
Hari tu waktu ke Lowyat Plaza untuk beli laptop baru, jenguk2 gak kalau ada kedai yang jual label maker. These days, I have always read with interest people who are label-obsessed and felt like I wanna take the plunge too, but I malas nak print dari computer..I wanna get a label printer of my own!

And kalau boleh nak beli yang high end terus (cewah! amboii mengada2). So I was looking for EPSON LabelWorks LW-400


Dari segi variety of fonts, frames..yang ni nampak memang yang paling superior sekali. Tapi downside will be, nanti takkan guna semua nya pun..

Jadi bila survey2 kat Lowyat, ada lah 2 kedai yang saya tanya di Level 2, yang jual produk ni. Dan harga dia? RM 320 !!! Pengsan! Setahu saya, yang paling murah di WWW untuk jualan Malaysia, ialah kat website ni . Harga nya RM 213.82 before shipping charge.


Saya ada jugak terjumpa label maker brand lain kat kedai yang pergi beli laptop, kat Sri Computers Sdn Bhd. Brand Dymo , Letratag LT-100H. The features are lesser, but to me dah cukup for basic users, but somehow masih jugak nakkan Epson LW-400! Harga Dymo ni RM 99.00 je.


Dekat kedai Sri Computers ni pun ada jual consummables untuk label printer ni.. seperti kertas2 label dia, ada bermacam jenis. Ada jenis kertas, plastik, dan ada beberapa jenis pilihan kaler.


Bila search dekat international websites, di US harga Epson ni jauh lebih murah.. Yang paling murah adalah USD 28.95 je (dalam RM 90.00, sama dengan Dyson kat Malaysia!). Tapi semua websites yang saya survey, hanya post within US je.. except for one website : BH Photo Video, harga pun USD 28.95. Bila excited2, try to calculate postage cost to Malaysia..tengok2 harga postage lagi mahal.. USD 40 lebih.. bila total2 dah dalam RM 250 agaknya.. sedih :(

La ni mencari2 kalau ada any of my colleagues yang akan pergi ke US ke, boleh mintak kirim kan..hehe. Lepas tu jugak tiba2 teringat yang adik sedang belajar kat sana, tapi alamatnya lambat lagi la nak merasa Labelworks ni, setahun lagi la kalau tunggu adik..

Women also like gadgets aren't we? Just a different kind of gadget than men ;)


If you like this post or think it is useful, consider hitting the +1 button below, or Share :) Terima kasihhh

3 comments:

  1. Eh murah la dymo tu..hrntu saya tengok kat kedai buku Popular harga seratus lebih gitu..teringin gak nak beli gajet labelling ni..

    ReplyDelete
  2. Haah, murah. Haritu sy jumpa kat giant cheras pun harga ratus2. Dlm rm 139 rasanya

    ReplyDelete
  3. Saya pun nak label maker ni... kena pujuk husband belikan.. huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...