nurinkhairi: Shopping Cermin Mata & Sunglasses - Focus Point Warehouse Sale

14 August 2013

Shopping Cermin Mata & Sunglasses - Focus Point Warehouse Sale

14 August 2013





Focus Point Warehouse Sale - 14 sampai 17 Aug 2013 from 10 am - 7 pm. Aku memang nak beli cermin mata sebab mine patah 3 days before Raya and to make matters worse, hilang pada hari raya pertama..so memang rabun la selama beberapa hari ni. Sunglasses pulak hilang masa kat US haritu.

Kami sampai pukul 10.15 am gitu, dah ramai pun orang. Ni alamat dia:

Unit 1, 3 & 5, Jalan PJU 1/37, Dataran Prima, Petaling Jaya

As I mentioned, dah ramai orang tapi masa kami beli, lagi makin ramai yang datang. And this is Wednesday morning okay..

Tempat dia kecik je, hanya ada khemah di depan HQ Focus Point. Mula2 we were quite disappointed because we expected a 'warehouse' sale.

Tapi sebab barangnya specs/sunglasses, you don't really need a lot of space.

Display kaca untuk cermin mata ada dalam 8-10 display..dan display untuk cermin mata pun dalam 8-10 rak. Ramai betul orang yang berkerumun kat sunglasses section especially, even foreign tourists pun banyak datang.




Because there were many people with limited space, we were in a rush to finish up our hauls. Even salesgirl yang attend kat I pun macam rushing tanya mana satu sunglasses yang I nak, sedangkan I masih lagi nak tengok2 and tanya Hubby.

Also because they dont want customers to hold on to it for so long coz others might want them and they could make a sale our of that.

And they reeeally need to have more mirrors! Asyik menunggu2 je cermin untuk test!!

Overall, sebab itu, shopping experience jadi macam rushing..dan tak berapa best. Tambah pulak sempit dan my daughter Aisyah asyik menangis.
Mujur kami memang datang cukup awal la tu.

Anyway, on to our shopping hauls.. We bought a total of 5 pairs..4 sunglasses, two for me and two for Hubs, and one pair of frames untuk cermin mata.

My sunglasses: Elle, RM 150 (actual price RM 700+) and Roberto somethin.. (I really am not sure what brand), RM 90 (actual price RM 600+)

Hubby's sunglasses: Replay, RM 150 dan brand Police, RM 10 je!
Yang RM 10 tu, one of the tempat letak kat hidung tu dah hilang, tapi yang tu senang je cari. That was a really good find, Hubby said siap ada orang mintak amik gambar sunglasses tu sebab dia nak pergi carik design tu kat tmpt lain. Obviously he was disappointed because my Hubby dapat dulu :P

Finally, cermin mata saya adalah brand CK. Harga RM 150 , original price RM 600 lebih. All came with pouch je, takde sunglasses case okay.




So total spent untuk pagi tadi adalah RM 520. Kredit/debit kad hanya diterima kalau pembelian lebih RM 50.

Yang cermin mata tu tak termasuk lens. Kat situ boleh buat eye test dan order lens terus tapi kena ambil dalam masa 2 minggu di Ikano Power Centre. So kami tak buat kat situ and lepas tu terus balik to hometown dan buat lens.

Sebab tu sempat ambik gambar 3 sunglasses je, mine and my Hubby's sunglasses nak buat jadi cermin mata.

Anyway, parking was bad there I tell you. Kami berpusing2 kat area tu, parking banyak dan tak ramai orang tapi semuaaa parking tu reserved..last2 kami kena pergi kat bangunan row depan Focus Point tu, ada basement parking. First 1 hour, RM 2. Next 1 hour, RM 1. Kami kat situ dalam 1.5 jam.

Overall, good find. Berbaloi datang dari jauh...Cheras je pun la tapi. Ada lagi 3 hari..rasanya mungkin stok baru akan masuk la kot.

If you like this post or think it is useful, consider hitting the +1 button below, or Share :) Terima kasihhh

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...