nurinkhairi: Dapat Beli TV 46" LED Murah

03 September 2013

Dapat Beli TV 46" LED Murah

03 September 2013
Asalnya pergi ke Perfect Living 2013 di PWTC pada 1 Sep haritu bukan untuk beli TV. Kami dah ada TV LCD 40" jenama Samsung yang kami beli pada awal tahun 2011. Masa tu harga dia ingat lagi, RM 1900. Tapi ada kemungkinan kami perlukan TV kedua untuk rumah, tapi the most likely case would be, TV sedia ada nak tinggalkan saja di rumah mak. 

Dekat Perfect Living haritu ingatkan nak survey grill (belum beli lagi), kipas angin atau peti sejuk. We did survey all but the grill but then terjumpa TV LED 46" yang banyak diskaun, so terus la beli. Installation payment EzyPay 0% interest untuk 12 bulan.

Ini TV nya

The model is Samsung 46F5500 SMART tv. To be honest i did not know what SMART TV means, tapi ianya ala2 macam you boleh guna TV tu sbg computer (tanpa perlu ada CPU). Dia ada browser sendiri dan boleh browse youtube, fb, tonton.com.my katanya etc.. Dan jugak siaran tv boleh disiarkan kat tablet atau laptop.. I have no idea selain itu. 

Nampak macam sangat berbaloi la beli. Harga sebenar RM 3399, discount jadi RM 2798. Tapi waktu kat expo ni dia offer lagi RM 2590. Hubby mintak kurang lagi sampai RM 2500. Jadi dapat kurang RM 899 dari harga asal. 



Dekat internet untuk Malaysia websites, paling murah boleh dapat RM 2700 lebih.That's what Hubby told me when he looked through Google.....

Dealer ni ialah TBC Electric dan kani nak ambik tv nye next week kat Bdr Sri Permaisuri.

Selain tu, kami dah tengok peti sejuk agak lama tapi masih belum dapat beli atas faktor takde space nak letak buat masa ni. But we almost decided to buy this fridge: Panasonic Econavi Inverter Refrigerator, 602 Litre. Harga expo haritu ialah RM 2699. 



Belanja untuk rumah pelan2..



If you like this post or think it is useful, consider hitting the +1 button below, or Share :) Terima kasihhh

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...