nurinkhairi: Idea Simpan Baju Nak Pakai Semula Part 2

30 September 2013

Idea Simpan Baju Nak Pakai Semula Part 2

30 September 2013
Part 1 di link ini

Sambil2 browse blog, ada satu gambar dalam entry di blog wararies yang mungkin solution yang praktikal untuk simpan baju2 yang dah pakai tapi nak pakai lagi , seperti yang saya tulis dalam entry saya yang lepas.

Banyak blogger lain yang simpan dalam almari, sama ada gantung belakang pintu seperti yang saya buat sekarang, atau ada ruang khas untuk gantung. Tapi seperti yang pernah saya describe, almari di rumah baru nanti akan jauh dari laluan trafik..jadi tak praktikal nanti.




Dalam entry tu ada gambar ni sbg salah satu solution I can think of. Solution untuk letak chest seperti ini ok, letak satu bakul kecik dan campak baju nak pakai semula. Tapi perasaan campak baju nak guna adalah sangat tak best! (huhu ngada). Lagi satu, kita akan selalu guna chest ini dan kena selalu bukak..penutupnya mungkin berat, leceh nak angkat, dan tak ergonomik sebab kena membongkok = tak praktikal. Mungkin juga ada pembaziran ruang kalau tak pandai maximise.




Idea macam ni lebih menarik pada pandangan saya. Dresser table! Katanya dari IKEA pun ada. Sudah tentu warna putih pilihan hati. Cuma khaskan satu laci untuk letak baju2 yang nak digunskan semula. Nak campak atau lipat, ikut pilihan masing2. Hehe. Boleh jugak simpsn telekung dan sejadah pakai hari2. Lebih banyak lagi space boleh utilize untuk macam2..

4 comments:

  1. idea yang menarik..blh sembunyi keserabutan pakaian2 nak pakai semula tu kan...:)

    ReplyDelete
  2. Tapiiii, kalau baju nak pakai semula gantung macam lagi best kan? Sebab nak udarakan (mengada!). Tapi nak tertutup so tak nampak bilik serabut (double mengada!). Ada tak solution ni?

    ReplyDelete
  3. Sab, i was just thinking about that actually pagi tadi. Hmm..x mau kepam jugak.. (ngada jugak). So camne??? Hmmm

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...