nurinkhairi: Barang2 DIY rumah kat Ace Hardware

25 November 2013

Barang2 DIY rumah kat Ace Hardware

25 November 2013
Semalam jalan2 di Ikano Power Centre lagi, dan pergi ke kedai Ace Hardware Store lagi. Hubby tengah survey high pressure punya water hose untuk cuci lantai etc.

Saya pulak dok sibuk tengok barang2 rumah, certain tu pelik2 barangnya..




Yang ni label bukan dlm English tapi macam pembersih tapak seterika.




Pembersih untuk wax lilin, dengan lifter dia sekali untuk scoop out candle tu from surface supaya tak calar..agaknya la kot. I was like, what? Barang mcm ni pun ada jual ke hehe. Letak lilin dalam bekas dia, senang cerita. Brand Goo Gone..macam pernah dengar.




Produk untuk repair calar dengan chipping. Don't know if this will work or how it works. Kalau dah chipping, macam mana nak repair balik??




Yang ni pulak produk untuk bersihkan tile grout i.e. kotoran antara tiles. Especially yang dekat bilik air punya. Ni memang saya pun ada masalah, nak kena sental je selalu.

Pernah nampak homemade recipe untuk bagi hilang tile grout ni..





Namti nak cuba la resipi ni..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...