nurinkhairi: Wall Pockets untuk Simpanan Sementara Surat/Resit

06 November 2013

Wall Pockets untuk Simpanan Sementara Surat/Resit

06 November 2013
Dah lama tak menulis di sini.. untuk luangkan masa dengan hobi2 saya pun tak sempat kerana kekangan kerja yang banyak. Bila sampai rumah, kadang2 masih fikirkan kerja..

Pada bulan September lepas, saya menyertai cabaran susun atur yang dianjurkan Susun Atur Sioca berkaitan susun atur bilik tidur. Saya adalah salah seorang pemenang cabaran susun atur tu, dan telah mendapat hadiah daripada blog familyini . 

Macam tau2 je yang saya teringinkan wall organizer. Sumber inspirasi adalah daripada salah satu website dari luar negara, yang utilise wall shoe organizer untuk letak surat2. Saya pun ada wall shoe organizer, tapi letak kasut la.. Saya tak pasti kat mana kat Malaysia ni nak beli wall organizer sebenarnya, taktau la pulak ada kat IKEA..tengok barang IKEA macam samaaa je..balik2 barang sama jugak.

Reason saya nakkan wall organizer sebab untuk tempat sementara untuk surat2 sebelum purge ataupun simpan dalam file. (File ni pun saya ada masalah sebab my current storage solution doesn't really work  for me, yang itu later). Sebab kita dapat surat agak selalu, dan sudah tentu mostly adalah bil2 dan surat2 penting kan..Saya selalunya akan selit je surat2 tu kat atas meja solek. Sebab meja solek saya ada tempat yang boleh selit2 jugak la, jadinya pemandangan dah tak berapa lawa di situ. Meja solek bukan tempat selit surat!



Sekarang IKEA Kusiner Wall Pockets tu dah jadik tempat saya simpan surat2 tu secara sementara, sebelum purge atau simpan dalam file. Juga tempat saya letak resit2 secara sementara (resit penting atau untuk tax deduction). Sebab kadang2 saya minat join contest, it also acts to hold my contest forms (and the purchase receipts of course). Banyak gunanya! 

Terima kasih for the giveaway :)

5 comments:

  1. Wahhhh..good idea..tak terpikir pon nak letak surat or resit2. :)

    ReplyDelete
  2. IKEA Kusiner Wall Pockets tu sangat bermanfaat

    ReplyDelete
  3. gud job dear! mmg murah rezeki awak...kali kedua pun menang lagi kannn :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. terkejut jugak menang..rupanya sebab random.. kalau highest number of clicks macam bln sept memang tak dapek la.. terima kasih akak dan penaja.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...