nurinkhairi: Beli Floor Tiles Murah

08 December 2013

Beli Floor Tiles Murah

08 December 2013
Untuk orang yang shopping tiles, rupanya baru tau tempat biasa untuk shopping tiles ialah kat Jalan Ipoh berhadapan dengan Balai Polis Sentul. Boleh parking kat situ dan jalan2 cari tiles. Kami nakkan cari tiles untuk bahagian dapur yang belum finalise lagi. Kebetulan my parents' house pun tengah nak start reno bilik air di tingkat bawah dan satu bilik air kat tingkat atas, so alang2 survey tiles untuk my mum sekali.

Dia berkenan dengan jubin White Horse ni yang dia dah survey awal2 di Cheras. Kat kedai2 sini ada yang jual pelbagai brand: Niro, White Horse, MML, Feruni ada showroom dia sekali kat sini.. Ada dua kedai yang jual jubin White Horse ni, harga lebih kurang sama dalam RM 7.80 per piece. Yang ni saiz 1 kaki x 2 kaki.


Saya pun minat kemasan dia sebab some of them tak lawa (murah la tapi, dalam RM 5 lebih), tapi yang ni ok. Sesuai untuk bilik air sebab tak licin, tapi takde texture sangat so tak kasar jugak. Lepas saya Whatsapp gambar ni to my mum, dia terus tanya lawa ke tak lawa ke tak.. rupanya kat kedai yang dia dok tengok tu harga dia murah for the same kind of tile. Harga dia RM 6.50 per pc.

Sebab nak guna untuk 2 bilik air, dan setiap bilik anggaran dalam 4 meter x 4 meter (13 feet x 13 feet), so tiles yang guna pun banyak. Duit habis dalam RM 1600 jugak la maknya..

Kontraktor pulak hire orang Indon. Dia quote RM 4000 lebih untuk the whole job..cabut tiles semua, cabut kan toilet bowl, air panas.. pasang tiles, lepas tu masukkan toilet bowl, sink baru.. Husband pulak tengah berminat nak DIY sendiri tiles kat rumah. Saya tak pasti RM 4000 tu mahal ke tak untuk dua bilik air.. tapi layankan je la..

Kedai tiles yang kami beli ni ialah Ampang Ceramics Sdn Bhd di Taman Bukit Anggerik Cheras...




13 comments:

  1. Kontraktor ubahsuai rumah di kawasan kajang, bangi, cheras, serdang hubungi 0182233854 khaidir

    ReplyDelete
  2. murahla sis whole job (2tandas) 4k,,
    boleh share no fon indon tu x?saye pun tgh cr org utk renovate rumah..
    email di adibahharipin@gmail.com
    tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf sis lambat reply. haritu saya ada tanya my mum pasal no tepon indon ni tapi dia x recommend indon ni sbb banyak masalah, so dia refuse nak bagi no tepon dia... kerja dia x bagus sgt.

      Delete
    2. Tukang tile,tukang pipe,tukang electric,tukang cat..0169939904(chairul)

      Delete
    3. Tukang tile,tukang pipe,tukang electric,tukang cat=0169939904(chairul)

      Delete
    4. Tukang tile,tukang pipe,tukang electric,tukang cat=0169949904(chairul)

      Delete
    5. Tukang tile,tukang pipe,tukang electric,tukang cat=0169949904(chairul)

      Delete
    6. Tukang tile,tukang pipe,tukang electric,tukang cat=0169939904(chairul)

      Delete
    7. Tukang tile,tukang pipe,tukang electric,tukang cat..0169939904(chairul)

      Delete
    8. Tukang tile,tukang pipe,tukang electric,tukang cat..0169939904(chairul)

      Delete
    9. Tukang tile,tukang pipe,tukang electric,tukang cat..0169939904(chairul)

      Delete
    10. Tukang tile,tukang pipe,tukang electric,tukang cat..0169939904(chairul)

      Delete
  3. Tukang tile,plamber,tukang cat,tukang electric=0169939904 (chairul)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...