nurinkhairi: Kat Mana Nak Cari Bantal Empuk?

15 December 2013

Kat Mana Nak Cari Bantal Empuk?

15 December 2013
Sebelum ni, I never know that a good pillow can enhance the quality of your sleep so much. Bukan la selama ni I tidur tak nyenyak ke apa, nyenyak je sangat..ataupun tidur dengan bangun sakit leher ke apa..tak.. Tapi rupa2nya a good pillow boleh membuatkan tidur lebih bertambah selesa rupanya..kalau nak tidur sekarang mesti akan memilih bantal.

It is a difference what a goosedown pillow (bantal bulu angsa la maksudnya kot) compared to bantal kekabu contohnya. Saya pernah mencari2 bantal goosedown ni di kedai2 seperti Jusco (AEON) atau pasaraya2 macam Giant, tapi tak ada. Setakat ni supplies untuk bantal kami beli di IKEA.


Bantal ni takde lah bantal tinggi yang macam dekat hotel tu, yang tu tak tahu lah nak carik di mana. Kat IKEA tu, dia ada tiga kategori bantal, ikut pattern tidur (mengiring, terlentang etc) : low pillow, medium pillow dan high pillow. Kami ambik high pillow tapi tak tinggi mana pun.


Harga yang pillow jenis kami beli ni: Gosa Pinje, RM 49.90 je. Kalau tak silap, ada bantal yang jenis lain harga RM 39.90. Bantal ni boleh lipat2 dan gulung2 untuk bagi dia lagi tebal ataupun untuk travel. Ada orang suka tidur dengan bantal berlipat dua tapi saya tak suka. 

Sekian laporan saya berkenaan bantal hehe ~

7 comments:

  1. Eerrr saya kalau pillow tu nipis..sy mesti nak lipat...huhu..kalau tak nnti rase tak selesa.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya suka fluff it up je..genyeh2 sikit bagi tinggi

      Delete
  2. teringin nak beli ikea punya ni tp terasa mcm mahalnya huhu...tp mmg rasa best sgt bila landing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli satu je dulu, utk sendiri punya. Pastu baru beli utk cik suami hikhik

      Delete
    2. sama cam fizah..teringin tapi rasa cam mahal..

      tapi cam berbaloi je nampak ^_^

      Delete
  3. ada satu kedai jual barang 2nd hand dari hotel from singapore dekat muar. dia ada jual bantal dari bulu angsa. mak i ada beli. memang best gila.. harga dia around rm50. tapi memang best lah.

    kalau u x kisah pakai baang 2nd hand items, boleh la try beli satu. try la cari kedai macam tu area kl

    ReplyDelete
    Replies
    1. Err tapi bantal scary la pulak pakai 2nd hand.. Tp mesti best bantalnya.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...