nurinkhairi: Pull Out Drawer Idaman - IKEA

01 December 2013

Pull Out Drawer Idaman - IKEA

01 December 2013

My dream pull out drawer (or whatever it is called..) , jumpa kat IKEA.



Ada empat shelf untuk isi barang and quite sturdy too. Harga all-in lebih kurang RM 1400 gitu untuk modul ni sahaja.. Tapi bila tanya dengan Everskill tempoh hari, they can do for RM 900, Blum punya pull out drawer lagi..

But then, IKEA punya ni, tengok la pintu dia..sangat lawa..dan warna putih. I am drooling over the door. Pintu ni dibuat daripada MDF board je, but the fact that it is white dan ada indentation tu menyebabkan ia sangat cantik. Harga dia pun agak mahal..

My initial plan untuk install pull out drawer tu ialah untuk mintak KC contractor pasang carcass dulu kat dalam dengan shelf biasa, lepas tu mungkin setahun dua baru upgrade ke pull out drawer.

Tapi melihatkan pada gambar IKEA ni, rasa macam boleh ke tak pun I tak sure.. The carcass board berlubang2 yang memang specific untuk skru kan all the drawers..so memang kena ada carcass yang specific lah kan?





At the same time, I rasa kemungkinan kalau muat, carcass IKEA tu kita beli dan masukkan dalam carcass yang sedia ada? Nampak macam dalam gambar kat atas i pun macam ada dua lapis. Tapi it won't be cost effective la..baik beli sekali harung je.



Ni dia punya separator..untuk pinggan dan sebagainya. Saya suka :)



Rasanya mungkin my KC, I nak guna khidmat KC either Maxime atau Everskill untuk wet kitchen , dan selang beberapa tahun, dry kitchen guna IKEA..warna putih! Kumpul duit dulu laaaa

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...