nurinkhairi: Jadual Perjalanan Bas KL-Temerloh

28 January 2014

Jadual Perjalanan Bas KL-Temerloh

28 January 2014
Oleh kerana ramai yang nak balik kampung time cuti CNY ni, saya rasa nak up cite pasal naik bas lagi.. sebab ramai benau orang google 'jadual perjalanan bas KL-Temerloh'. Sejak 1.5 tahun duduk jauh from Hubby, ni kali ketiga kami akan naik bas, which is for CNY holiday. Cuti lama tu..5 hari.. tapi Hubby kerja on some of the days , so ke Temerloh lah kami. Maaf la ye kalau off sikit topic kali ni.

Like I wrote in previous post berkaitan ni jugak , kalau tak silap ada 3 main bus operator yang bawak bas dari KL ke Temerloh: KL-Temerloh Express, Bulan Restu dengan Metrobus. On my first two rides, I naik Metrobus. On my next ride tak lama lagi, saya akan cuba Bulan Restu pulak. Bulan Restu OK sikit sebab perjalanan dia KL-Temerloh, manakala Metrobus ialah KL-Temerloh-Jengka. So kebarangkalian Metrobus lebih ramai passenger kot, dan Bulan Restu tak ramai sangat. Tapi tak pasti lah kan.. lagi2 nak CNY ni.

Ni untuk KL-Temerloh Express. Tak beli yang ni sebab yang pergi Temerloh straight from KL tak frequent and tak kena masa yang asaya nak

Bulan Restu ada bas every hour
Metrobus punya jadual tak sempat nak amik gambar sebab ramai sangat orang beratur kat kaunter dia haritu. Tapi Metrobus pun ada every hour.. tapi dia every 00 minutes. Maksudnya, pukul 8 pagi, 9 pagi dan seterusnya.

Sebenarnya ada banyak lagi bas yang pergi ke bahagian Pahang ni, termasuklah Temerloh. Ada pergi Genting Highlands, Raub, Kuala Lipis, Kuantan of course, Jengka, Jerantut, Bentong bla bla. Ni I tepek je la gambar untuk sapa2 googlers yang nak tau. Kalau tentang harga, nampaknya harga tiket bas daripada setahun lepas untuk ke Temerloh masih tak naik..alhamdulillah.. Sangatlah berpatutan RM 11.30 je one way adult.

Semoga perjalanan dipermudahkan.









22 comments:

  1. Assalamualaikum

    Ni kat pekeliling kan? Wahh...natsukashi na~~ dah lama x naik bas kat sini...dulu masa blaja selalu naik bas lompat2 kl-temerloh-kuantan. Btw, good info..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Haah ni kat pekeliling. Awak, kenapa i takleh access profile u or blogwalking to yours (if u ada blog)? Ada error message

      Delete
  2. Duk cari jadual perjalanan ke jerantu. Jumpa entri ni, gud info. Tqvm.

    ReplyDelete
  3. TQ info .Dah hampir 20 thn tak naik bas ...

    ReplyDelete
  4. Thanks so much! Sangat membantu :)

    ReplyDelete
  5. nk beli online nk tau tiket tggl bape cane ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak pernah beli online dan taktau camne. Saya pernah cuba google tapi x dpt website yg saya carik

      Delete
  6. Akak,x lma lg rya..sy blaja kt matrik mlaka..nk tnya,bas dr mne ke mna ptut sy amek utk ke jrantut@jengka n brpa anggaran harga tiket???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dari melaka akak x pasti la dik..

      Delete
  7. Esok pagi saya nak pergi jerantut pukul berapa bas ada esok

    ReplyDelete
  8. tiket bas ke bandar pusat, paling lambat pukul berapa

    ReplyDelete
  9. Wow memang terbaik guide yg akak bagi ni. Sangat memudahkan. Shukran jazilannn

    ReplyDelete
  10. akak. nak tanya. tiket bas bulan restu ke temerloh memang akan sentiasa ada ke? risau kalau2 saya smpai dekat pekeliling tapi tiket dah pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya ada je. kalau tak pun bulan restu tu frequency bas dia kerap je, terlepas time tu, sejam lagi ada bas lain pulak

      Delete
  11. akak, nak tanya. klau bas bulan restu ke temerloh, tiket memang sentiasa ada ke? risau klau2 saya smpai kat pekeliling, tiket dah habis pulak..

    ReplyDelete
  12. Boleh tk nk tau sekarang bus dr pekeliling ke temerloh bus paling lewat pukul berapa?

    ReplyDelete
  13. Kak, ada tak no telefon utk bas2 ni? Sbb nak book haritu pergi semua tiket dah habis

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam gambar akak kat atas tu ada nombor SE express. yang lain akak takde la..sori..dah lama x naik bas2 2ni

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...