nurinkhairi: Join Playgroup ALIM Kids Bdr Pinggiran Putra

27 January 2014

Join Playgroup ALIM Kids Bdr Pinggiran Putra

27 January 2014
Weekend lepas I gigih drive my lil' Aisyah to Bdr Pinggiran Putra. I ingatkan kat Putrajaya, tp dia sebenarnya selatan lg dari Putrajaya so my drive was around 30-40 mins jugak la dari Cheras. Hubby keje so only two of us, with my daughter strapped in car seat. Sejak dah besar ni, dia dah OK duduk car seat, senang la sikit nk jalan2 berdua.
Ada free trial untuk ALIM Kids Playgroup kat situ. Dalam 6 bln lps I ada join ALIM Kids di Kajang, tapi found out she was too young for that dan budak2 kat situ pun dah besar2 dalam 3 tahun gitu.
Waktu pergi haritu, the youngest who attend was 1 year old. Mostly 2 tahun gitu je so sama2 baya la dgn my daughter yg nk dekat 2 tahun.
Tujuan nk bawak dia coz for her to socialise n play with her peers. Sebab dia dijaga oleh my mum so dia takde kawan sebaya. My mum said it's still too early, tapi I saja2 je nk expose dia.
Mula2 memang dia takut n asik nk peluk2 I je tapi lama2 bila nyanyi2 n dancing2 dia suka.. Bila habis each song or dance, all will clap n I could see her enjoying it.
Rasa seronok pulak lagipun semua tu baru lagi. Kelas kat sini baru bukak so dia baru la nak start module. Yang best jugak sbb bayaran ikut kedatangan kita, bukan bayar bulan2 and burn kalau kita x datang. Tapi kena courtesy la kalau x datang kena cakap n they will cancel class for that week kalau less than 5 kids.




What we did haritu:
- Sing along n dancing
- Belajar A, B dgn C
- Baca doa
- Tekap palm dekat kertas lukisan, artwork la kira
- Give barang to friends
- Hold friends' hand bila nak buat bulatan




Hubby kata boleh je nak join terus. Dah isi borang dah pun.. Next class is 8 Feb. It is every week, hari Sabtu 10 am. Jom la sapa2 yang nk join lagi meriah: 012-6562952

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...