nurinkhairi: Pelembut Fabrik Yang Wangi

13 January 2014

Pelembut Fabrik Yang Wangi

13 January 2014

Sebelum ni saya hanya guna fabric softener jenama Softlan dan lately jenama Downy. Takde confident nak tukar brand takut tak wangi. Tapi beberapa bulan lepas saya start guna softener Comfort Ultra and bau dia to me wangi. To me Downy now is so so since guna Comfort haha. I don't know about others, sebab it is all to personal preferences dan jugak cara handling dan laundry kann..

Setakat ni cuma beli Comfort Ultra yang wangian Blossom Fresh.  Belum cuba yang lain.

Brand nama Ava pun wangi jugak, dan murah pun ye jugak. 

Setakat ni saya masih takde la jumpa combo laundry detergent + fabric softener yang betul2 buat baju berhari2 wangi. Saya pernah je pergi rumah sedara dah lama dah dulu waktu kecik2 dulu, dan guna telekung dia.. sangat la wangi.. Ntah2 dah berhari2 tapi masih wangi tapi mungkin jugak dia baru angkat dari jemur. Ada sesapa boleh kongsi tips ke and brand apa yang guna kalau memang betul laundry boleh jadi wangi berhari2 kalau kena produk dan 'teknik'? Ke tu semua myth je?

Saya setakat ni kalau wangi pun, takat masa jemur and sekejap bila tengah lipat dan masuk almari la.

Suka bau laundry wangi yang boleh tahan lama.. 

14 comments:

  1. Salam perkenalan Nurin,

    Saye guna softlan Garden fresh, so far sgt suke bau nye, and kekal la jugak 1 2 hari but not to the extend berhari2 macam iklan dlm tv tu...smpi 14 hari...

    ReplyDelete
  2. Pernah guna gak yg ni..lama gak tahan baunyer

    ReplyDelete
  3. Pd saya downy long lasting baunya. Even brbulan2 dlm almari still wangi. Guna satu penutup je

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua bau kita guna. sebab suka try semua bau

      Delete
    2. semua bau kita guna. sebab suka try semua bau.. hehhe

      Delete
  4. akak guna downy... sbb dah byk b'tukar2 jenama tp yg paling lama tahan bau wang downy jer

    ReplyDelete
  5. Try Google Sabun dobi wangi

    ReplyDelete
  6. Sabun dobi wangi setong rm35. Mmg best try cari. 10 liter.

    ReplyDelete
  7. Try Google Sabun dobi wangi

    ReplyDelete
  8. Kebanyakan pengguna di luar sana sememangnya tidak tahu dan tertanya-tanya di mana mereka boleh mendapatkan pewangi pakaian yang biasanya digunakan di kedai-kedai dobi, bertujuan untuk digunakan sendiri di rumah. Untuk membantu pengguna, telah terdapat kedai dobi yang tampil ke hadapan menjual produk tersebut dalam kuantiti yang lebih kecil untuk memudahkan pengguna mendapatkannya.

    Bukan sahaja pewangi pakaian, pelbagai produk dobi yang lain yang sukar untuk didapatkan di kedai-kedai runcit biasa juga pada masa ini boleh didapati di kedai-kedai dobi terpilih.

    Sila layari laman web & blog http://www.cucicuci4u.com untuk mengetahui lebih lanjut.

    ReplyDelete
  9. Saya guna sabun top pink downy itam dan downy unstopable merah wangi gile.....wangi sesgt heheheheh smp bukak pintu bilik pon bau bhari2 tahan..try la tp mhl sikit

    ReplyDelete
  10. Saya guna sabun top pink downy itam dan downy unstopable merah wangi gile.....wangi sesgt heheheheh smp bukak pintu bilik pon bau bhari2 tahan..try la tp mhl sikit

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...